Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u juridische hulp bij een onverwacht conflict. In het dagelijkse leven kunnen er op diverse gebieden een juridisch conflict ontstaan. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u voor een betaalbare bedrag juridisch hulp krijgen.

Verzekering afsluiten via Curo Direct?

Pakketkorting

Als er meerdere verzekeringen worden afgesloten in een pakket, krijg je een hogere korting (tot 10%) waardoor de premie lager wordt.

Keuze uit meerdere verzekeraars

Wij bieden per verzekering meerdere verzekeraars aan. Zo kan je de meest gunstige verzekeraar kiezen voor jouw gewenste dekking.

Zelf je eigen dekking en/of eigen risico kiezen

Je hebt altijd zelf in de hand welke dekking en eigen risico je kiest. 

Juridisch conflict

De kans dat u ooit oog in oog staat met een juridisch conflict is bijzonder groot. Juridische conflicten hoeven niet zo complex te zijn. Het kan gaan om het kopen van een nieuwe wasmachine, waarbij de consumentenrecht van toepassing is of het hebben van arbeidsovereenkomst, waar het arbeidsrecht betrekking op heeft. Juridische conflicten komen dus voor in het dagelijkse leven. Om er zo goed mogelijk op voorbereid te zijn, kunt u een rechtsbijstandsverzekering afsluiten.

Rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Hoe werkt een rechtsbijstandsverzekering? Stel, u wordt opeens onterecht op staande voet ontslagen, wat doet u dan? Bij een situatie als deze kunt u gebruik maken van uw rechtsbijstandsverzekering. U krijgt juridisch hulp, ook kijgt u een vergoeding voor de proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen. Met een advocaat, in dezelfde situatie, bent u veel duurder uit.

Hoe werkt het afsluiten van uw rechtsbijstandsverzekering bij Curo Direct?

Wellicht bent u benieuwd wat er gebeurt nadat u een rechtsbijstandsverzekering afsluit bij ons.
1

Kies het verzekeringspakket dat het beste bij u past

Vergelijk en kies het beste verzekeringspakket die aansluit op uw situatie.

2

Sluit snel en makkelijk uw verzekeringen af

Curo Direct draait om efficiëntie.
3

U bent nu voorbereid op juridische conflicten

U hoeft zich geen zorgen meer te maken om juridische problemen.

Verzekeringen vergelijken?

Via Curo Direct sluit gemakkelijk en snel een verzekering af die bij jou past. Je kunt onder andere kiezen uit één van de volgende verzekeringen.

Hulp bij een juridisch conflict?

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is juridische bijstand?

Juridische bijstand, ofwel rechtshulp, is hulp die wordt ingeschakeld vanuit de verzekeraar voor advisering, ondersteuning en dienstverlening op juridisch gebied. Zoals wanneer u bijvoorbeeld juridische problemen hebt met de buren, in het verkeer, met uw huisbaas, uitkeringsinstantie, leveranciers of op het werk.

Wat vergoedt een rechtsbijstandverzekering?

Welke bedragen en zaken exact worden vergoed kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Vaak zit er een limiet gebonden aan de vergoeding van de zogenaamde externe kosten (waaronder de kosten voor advocaten, overige deskundigen en de proceskosten vallen).

Eigen risico bij rechtsbijstandverzekering?

Of u een eigen bijdrage moet leveren voor juridische ondersteuning of niet verschilt per verzekeraar. In de meest gevallen vragen de verzekeraars hier alleen naar wanneer de verzekeraar externe kosten maakt, en dus zijn werk uitbesteed. Dit kan dus het geval zijn bij het inzetten van deskundigen, advocaten en dergelijke. Controleer dus altijd goed of hiervan sprake is bij de rechtshulp die u nodig heeft zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Kunt u zomaar een rechtszaak starten met een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u niet voor elke kleine onenigheid een gang naar de rechtbank vergoed. In de meeste gevallen ligt de keuze om een rechtszaak te starten bij de verzekeraar. De verzekeraar zal voor die keuze kijken naar verschillende zaken zoals de kans op winst, het mogelijke financiële belang in de zaak en naar de schuldvraag (bij wie de schuld ligt).
Wanneer de verzekeraar de beslissing neemt om een rechtsproces te starten, mag u in de meeste gevallen zelf uw juridische adviseur of advocaat kiezen.

Accreditaties

Curo Direct is aangesloten bij een aantal branche organisaties. Wat dit voor u inhoud? Wij stellen onze klanten centraal en zijn betrouwbaar. Komt u er met ons niet uit? Dan kunt u altijd terecht bij één van de branche organisaties waar wij zijn aangesloten.

Onze verzekeringen

Welke verzekering past het beste bij u?

Aansprakelijkheid

Rechtsbijstand

Inboedelverzekering

Doorlopende reisverzekering

Opstalverzekering

Autoverzekering

Motorverzekering

Bromfietsverzekering

Sluit snel een rechtsbijstandsverzekering af.