Bromfietsverzekering

Onbezorgd de weg op met uw bromfiets? Met een bromfietsverzekering bent u verzekerd voor de schade die u veroorzaakt. Dekking voor de Wettelijke aansprakelijkheid is verplicht, u kunt zelf aanvullende dekkingen kiezen. Zo gaat u voorbereid de weg op.

Verzekering afsluiten via Curo Direct?

Pakketkorting

Als er meerdere verzekeringen worden afgesloten in een pakket, krijg je een hogere korting (tot 10%) waardoor de premie lager wordt.

Keuze uit meerdere verzekeraars

Wij bieden per verzekering meerdere verzekeraars aan. Zo kan je de meest gunstige verzekeraar kiezen voor jouw gewenste dekking.

Zelf je eigen dekking en/of eigen risico kiezen

Je hebt altijd zelf in de hand welke dekking en eigen risico je kiest. 

Bromfietsverzekering afsluiten

Stel u voor, u rijdt op een herfstachtige dag met uw bromfiets door de buurt. Doordat het heeft geregend zijn de bladeren op de weg nat, niks aan de hand denkt u. Vervolgens glijdt u met uw bromfiets uit. Hoe dan verder? Waarschijnlijk zit u nu met kosten voor uw bromfiets. Deze kunnen worden voorkomen met een brommerverzekering.

Verzekering voor bromfiets

Voor uw brommerverzekering kunt u bij Curo Direct kiezen uit drie soorten verzekeringen. Een WA, WA+ Beperkt Casco en een WA+ Casco verzekering.

In Nederland is een Wettelijke Aansprakelijkheid verplicht (WA) voor uw voertuig. Deze dekt de schade die uw voertuig aan een ander veroorzaakt. Een WA verzekeringspakket dekt geen schade voor uw eigen bromfiets, daarvoor is de WA+ Beperkt Casco. Een WA+ Beperkt Casco verzekeringspakket zorgt ervoor dat u verzekerd bent bij het verrichten van schade bij een ander en wanneer er schade bij uw bromfiets wordt veroorzaakt. Tot slot is er een WA+ Casco verzekering. Deze zorgt ervoor dat u zo uitgebreid mogelijk bent verzekerd.

Hoe werkt het afsluiten van uw bromfietsverzekering bij Curo Direct?

Wellicht bent u benieuwd wat er gebeurt nadat u een bromfietsverzekering afsluit bij ons.
1

Kies het verzekeringspakket dat het beste bij u past

Vergelijk en kies het beste verzekeringspakket die aansluit op uw situatie.

2

Sluit snel en makkelijk uw verzekeringen af

Curo Direct draait om efficiëntie.
3

(zelf)verzekerd de weg op

Nu heeft u geen zorgen meer en kan u zelfverzekerd de weg op.

Verzekeringen vergelijken?

Via Curo Direct sluit gemakkelijk en snel een verzekering af die bij jou past. Je kunt onder andere kiezen uit één van de volgende verzekeringen.

Voorbereid zijn op schade met uw brommer?

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ben ik verzekerd als mijn bromfiets is opgevoerd?

Nee. Een opgevoerde bromfiets is niet verzekerd. Veroorzaakt u met uw opgevoerde bromfiets schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op u verhalen. Uiteindelijk draait u dus zelf op voor de schade. Ook kunt u rekenen op een boete van justitie.

Mag ik de bromfiets van zoon of dochter op mijn naam verzekeren?

Nee, de verzekering dient afgesloten te worden op naam en met geboortedatum van degene waarop het kenteken geregistreerd staat. Is uw zoon of dochter minderjarig? Dan kunt u wel een verzekering voor hen aanvragen, mits u uw zoon of dochter als afwijkende bestuurder opgeeft en zijn/haar geboortedatum invult. Doet u dit niet dan kan dit gevolgen hebben voor de uitkering bij de schade.

Ben ik voor de brommerverzekering verplicht om een helm te dragen?

Ja. U bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doet u dit niet dan bent u niet verzekerd. Voor bestuurders van een brommer met een maximumsnelheid van 25 km/h of lager op het kentekenbewijs (snorfiets/scooter, fiets met hulpmotor) geldt de helmplicht niet.

Ben ik verplicht om mijn bromfiets te verzekeren?

Elke bromfiets moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat als jij iemand aanrijdt de schade van die ander door de verzekeringsmaatschappij wordt vergoed.

Accreditaties

Curo Direct is aangesloten bij een aantal branche organisaties. Wat dit voor u inhoud? Wij stellen onze klanten centraal en zijn betrouwbaar. Komt u er met ons niet uit? Dan kunt u altijd terecht bij één van de branche organisaties waar wij zijn aangesloten.

Onze verzekeringen

Welke verzekering past het beste bij u?

Aansprakelijkheid

Rechtsbijstand

Inboedelverzekering

Doorlopende reisverzekering

Opstalverzekering

Autoverzekering

Motorverzekering

Bromfietsverzekering

Sluit snel een bromfietsverzekering af.