Inboedelverzekering

Heeft u een huur of koopwoning en wilt u de spullen in uw woning verzekeren? Bij Curo Direct sluit u gemakkelijk en snel een passende inboedelverzekering af, waardoor u geen zorgen meer heeft over uw inboedel bij eventuele schade.

Verzekering afsluiten via Curo Direct?

Pakketkorting

Als er meerdere verzekeringen worden afgesloten in een pakket, krijg je een hogere korting (tot 10%) waardoor de premie lager wordt.

Keuze uit meerdere verzekeraars

Wij bieden per verzekering meerdere verzekeraars aan. Zo kan je de meest gunstige verzekeraar kiezen voor jouw gewenste dekking.

Zelf je eigen dekking en/of eigen risico kiezen

Je hebt altijd zelf in de hand welke dekking en eigen risico je kiest. 

Wat is een inboedelverzekering?

Heeft u een huis met daarin mooie spullen? Dan kunt u bij ons gemakkelijk en snel al uw spullen laten verzekeren met een inboedelverzekering. Maar wat is een inboedelverzekering eigenlijk? Op het moment dat u een inboedelverzekering heeft, bent u verzekerd tegen een inbraak, brand, schroeischade, blikseminslag, stormschade, waterschade of bedorven etenswaren na een stroomstoring.

Inboedelverzekering in Nederland

Woont u in Nederland? Dan is het niet verplicht om een inboedelverzekering te hebben. Toch hebben veel mensen in Nederland een inboedelverzekering. Doordat u natuurlijk niet al uw spullen, waar u hard voor heeft gewerkt, kwijt wilt raken tijdens een brand of inbraak. In Nederland maken wij een verschil tussen een inboedel -en opstalverzekering. Uw inboedel zijn al uw spullen die u meeneemt, op het moment dat u gaat verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan een tafel, bank of tv. Alles wat niet meegenomen kan worden, valt onder een opstalverzekering. Denk hierbij aan uw keuken, zonnepanelen of een tuinschutting.

Hoe werkt het afsluiten van uw inboedelverzekering bij Curo Direct?

Wellicht bent u benieuwd wat er gebeurt nadat u een inboedelverzekering afsluit bij ons.
1

Kies het verzekeringspakket dat het beste bij u past

Vergelijk en kies het beste verzekeringspakket die aansluit op uw situatie.

2

Sluit snel en makkelijk uw verzekeringen af

Curo Direct draait om efficiëntie.
3

Zorgeloos wonen

Doordat u de verzekering heeft afgesloten, heeft u geen stress meer om uw inboedel.

Verzekeringen vergelijken?

Via Curo Direct sluit gemakkelijk en snel een verzekering af die bij jou past. Je kunt onder andere kiezen uit één van de volgende verzekeringen.

Geen zorgen meer maken om de spullen in uw woning?

Heeft u een vraag over de inboedelverzekering?

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Is het verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten?

Nee. Het is wel verstandig. Spullen, apparatuur en meubels van waarde kunnen op verschillende manieren beschadigd raken. De kosten kunnen snel oplopen.

Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Bij een verhuizing moet de inboedelverzekeraar op de hoogte worden gebracht. Uw inboedel is meestal dertig dagen verzekerd op allebei de adressen.

Wat valt er onder opstal- en wat onder inboedelverzekering?

Opstalverzekering: alles dat vastzit aan uw huis. Opstal betekent letterlijk bouwwerk. Alleen de grond telt niet mee. Denk aan: de schuur, het dak, zonnepanelen, regenpijp etc. Inboedelverzekering: alles dat niet vastzit en wat u kunt pakken (zonder het te beschadigen) bij een verhuizing, denk aan: de bank, de eettafel en schilderijen. Als de vloer los zit valt deze onder een inboedelverzekering.

Is schade door mijn eigen schuld verzekerd?

Dit hangt af van uw dekking. Als u de meest uitgebreide dekking heeft vaak wel. Opzet of grote nalatigheid is nooit verzekerd. Ook gevolgschade van achterstallig onderhoud aan uw woning niet.

Accreditaties

Curo Direct is aangesloten bij een aantal branche organisaties. Wat dit voor u inhoud? Wij stellen onze klanten centraal en zijn betrouwbaar. Komt u er met ons niet uit? Dan kunt u altijd terecht bij één van de branche organisaties waar wij zijn aangesloten.

Onze verzekeringen

Welke verzekering past het beste bij u?

Aansprakelijkheid

Rechtsbijstand

Inboedelverzekering

Doorlopende reisverzekering

Opstalverzekering

Autoverzekering

Motorverzekering

Bromfietsverzekering

Sluit snel een inboedelverzekering af.