Autoverzekering

Bent u in een bezit van een auto? Dan bent u verplicht deze te verzekeren. Bij Curo Direct sluit u gemakkelijk en snel een passend autoverzekering af. Zo kunt u onbezorgd de weg op.

Verzekering afsluiten via Curo Direct?

Pakketkorting

Als er meerdere verzekeringen worden afgesloten in een pakket, krijg je een hogere korting (tot 10%) waardoor de premie lager wordt.

Keuze uit meerdere verzekeraars

Wij bieden per verzekering meerdere verzekeraars aan. Zo kan je de meest gunstige verzekeraar kiezen voor jouw gewenste dekking.

Zelf je eigen dekking en/of eigen risico kiezen

Je hebt altijd zelf in de hand welke dekking en eigen risico je kiest. 

Auto verzekeren?

Als u in Nederland woonachtig bent, dan bent u verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Een WA verzekering is de meest beperkte dekking wat betreft een autoverzekering. Deze (basis) verzekering is om andere weggebruikers te beschermen tegen de schade die u bij de andere weggebruiker veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u met de auto achteruit rijdt en tegen een andere auto aankomt.

Verschillende autoverzekeringen?

Verschillende autoverzekeringen
In Nederland heeft u de keuze uit drie verschillende autoverzekeringen, maar bij elke verzekeraar is er een ander aanbod. Bij Curo Direct kunt u kiezen uit een (WA, WA+ Beperkt Casco en WA+ Casco) verzekering. Bent u benieuwd welke verzekering het beste bij u past? U kunt gemakkelijk zelf de autoverzekering uitkiezen. Daarnaast bieden wij aanvullende autoverzekeringen aan. Denk hierbij aan inzittende rechtsbijstandverzekering of pechhulp onderweg.

WA, Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om de auto minimaal WA te verzekeren. De WA verzekering vergoed de schade die u bij een ander aanricht. De schade die u aan uw eigen auto krijgt wordt niet gedekt binnen de WA verzekering.

WA+ Beperkt Casco, Met de WA+ Beperkt Casco verzekering bent u niet alleen verzekerd bij schade van een ander, zo zijn er ook sommige schade bij uw eigen auto gedekt. Denk bijvoorbeeld aan ruitschade, schade bij diefstal of aan brand. U kiest voor een WA+ verzekering op het moment dat u beter verzekerd wilt zijn tegen een betere prijs.

WA+ Casco, Als u kiest voor een WA+ casco verzekering, dan wilt u zo uitgebreid mogelijk verzekerd zijn. U wilt geen problemen met uw auto, of die van een ander. U kiest voor zekerheid. U bent tegen alles verzekerd en kunt onbezorgd de weg op.

Hoe werkt het afsluiten van uw autoverzekering bij Curo Direct?

Wellicht bent u benieuwd wat er gebeurt nadat u een autoverzekering afsluit bij ons.
1

Kies het verzekeringspakket dat het beste bij u past

Vergelijk en kies het beste verzekeringspakket die aansluit op uw situatie.

2

Sluit snel en makkelijk uw verzekeringen af

Curo Direct draait om efficiëntie.
3

Gas erop

Doordat u de verzekering heeft afgesloten, kunt u onbezorgd de weg op.

Verzekeringen vergelijken?

Via Curo Direct sluit gemakkelijk en snel een verzekering af die bij jou past. Je kunt onder andere kiezen uit één van de volgende verzekeringen.

Voorbereid zijn op ongevallen op de weg?

Veelgestelde vragen over een autoverzekering.

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat heb ik nodig om een autoverzekering af te sluiten?

U heeft het volgende nodig:

 • Het kenteken van uw auto
 • Datum waarop de auto op uw naam is gezet onder aanvang tenaamstelling 1B.
 • Meldcode (deze datum vindt u op uw tenaamstellingsbewijs deel 1B.
 • Het nummer van uw identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart)
 • Uw rekeningnummer voor het afschrijven van de premie.
Is diefstal van de inboedel uit mijn auto verzekerd?

Uw bagage is verzekerd tot ongeveer € 250 per gebeurtenis op uw autoverzekering. Uw auto moet dan wel WA + Beperkt Casco (WA plus) of WA + Volledig Casco (all-risk) verzekerd zijn. Zorg er voor dat de auto op slot is. En dat al uw bezittingen uit het zicht liggen. Diefstalgevoelige bezittingen zijn niet verzekerd, zoals:

 • Geld
 • Telefoon
 • Laptop
 • Fototoestel
 • Dvd-speler
 • Tablet
 • Paspoort
 • Horloge
 • Sieraden.
Wat zijn schadevrije jaren?

Schadevrije jaren zijn de jaren dat u geen schade hebt geclaimd bij uw verzekeraar. Voor elk jaar dat u geen schade claimt, bouwt u één schadevrij jaar op. Wanneer u wel schade claimt, verliest u schadevrije jaren. De premie die u maandelijks of jaarlijks betaalt aan uw verzekeraar wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid schadevrije jaren die u heeft opgebouwd.

Wat is de dagwaarde van mijn auto?

De dagwaarde van je auto is het bedrag dat je auto vandaag waard is. De dagwaarde wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. De leefijd van je auto en het aanhet aantal gereden kilometers spelen een factor bij het berekenen van de dagwaarde van je auto.

Accreditaties

Curo Direct is aangesloten bij een aantal branche organisaties. Wat dit voor u inhoud? Wij stellen onze klanten centraal en zijn betrouwbaar. Komt u er met ons niet uit? Dan kunt u altijd terecht bij één van de branche organisaties waar wij zijn aangesloten.

Onze verzekeringen

Welke verzekering past het beste bij u?

Aansprakelijkheid

Rechtsbijstand

Inboedelverzekering

Doorlopende reisverzekering

Opstalverzekering

Autoverzekering

Motorverzekering

Bromfietsverzekering

Sluit snel een autoverzekering af.